Вже 10 країн повідомили про випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Німеччині триває збільшення числа випадків небезпечних захворювань, викликаних ентерогеморагічною кишковою паличкою. При цьому вірус мігрує в інші країни регіону. У Європейське бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я повідомлення про такі захворювання надійшли вже з 10 країн.

Як повідомляє прес-служба ООН, у Німеччині станом на 31 травня 2011 року було зареєстровано 15 випадків смерті, що пов'язані з гемолітико-уремічним синдромом (дев'ять випадків) і ентерогеморагічою кишковою паличкою (шість випадків). Один пацієнт помер у Швеції. Велику кількість хворих госпіталізовано. У ряді випадків проводиться інтенсивна терапія, включаючи гемодіаліз.

Загальне число пацієнтів в Німеччині з проявом гемолітико-уремічного синдрому в поєднанні з кривавою діареєю становить 470. Число випадків заражень ентерогеморагічною кишковою паличкою перевищило тисячу людей.
Всього в Європі зареєстровано 499 випадків гемолітико-уремічного синдрому і 1115 випадків заражень ентерогеморагічною кишковою паличкою.
Повідомлення про випадки захворювання надійшли з Австрії, Данії, Іспанії, Нідерландів, Норвегії, Великобританії, Франції, Швейцарії та Швеції. У всіх випадках, крім двох, хворі нещодавно повернулися з північної Німеччини.
В одному випадку був контакт з гостем з північної Німеччини.
Зараз за сприяння ВООЗ проводиться інтенсивне розслідування з метою встановлення джерела спалаху, який до цих пір не визначено.
ВООЗ, відповідно до вимог Міжнародних медико-санітарних правил, безперервно інформує держави-члени про останні події та надає технічні рекомендації з подальшого розслідування спалаху небезпечного захворювання.
Раніше повідомлялося, що різновид кишкової палички, що викликала спалах захворювання в Західній Європі, є новим, раніше невідомим науці штамом.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі