Запуски Sea Launch поновляться у серпні-вересні

Поділитися
© forum.sibnet.ru
Із двох запланованих на цей рік космічних запусків корпорації Sea Launch відбудеться тільки один.

Космічний пуск ракети-носія "Зеніт-3SL" з рухомої платформи у Тихому океані (перший після банкрутства корпорації планується у кінці літа - початку осені 2011 року.

Він зазначив, що другий запланований на цей рік старт не відбудеться через нестачу ракет-носіїв "Зеніт": ракету для другого старту довелося віддати під запуск американського телекомунікаційного супутника Intelsat 18 з космодрому Байконур.

Причини, через які ракета для запуску Intelsat'а, який планувався у липні, не готова, В.Лопота обговорювати не захотів.

У першому після банкрутства корпорації Sea Launch ("Морський старт") на орбіту планується вивести європейський телекомунікаційний супутник Atlantic Bird 7, що належить компанії Eutelsat.

Нагадаємо, до банкрутства 15 відсотків акцій Sea Launch належали українським підприємствам "Південне" і "Південмаш". Однак 22 червня 2009 консорціум "Морський старт" подав добровільне клопотання про банкрутство та фінансову реорганізацію відповідно до розділу 11 Кодексу США про банкрутство. За рішенням суду Energia Overseas Limited (EOL), що є "онукою" корпорації російської Ракетно-космічної корпорації "Енергія", отримала 95 відсотків акцій консорціуму "Морський старт", американська аерокосмічна корпорація Boeing - три відсотки і норвезька суднобудівна компанія Aker Solutions - два відсотки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі