Кишкова інфекція E.coli дісталася до Тбілісі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Тбілісі від кишкової інфекції E.coli померла 32-річна жінка, яка захворіла після відвідин Лондона. Про це заявив керівник Національного центру контролю захворювань і громадського здоров'я Ната Аваліані.

Вона зазначила, що у Грузії і раніше, особливо влітку, фіксувалися випадки захворювання на кишкову інфекцію. «Ми закликаємо населення дотримуватися правил гігієни, піддавати продукти ретельній термічній обробці, частіше мити руки і не пити воду з неперевірених джерел», - заявила Н.Аваліані.

Число хворих на кишкову інфекцію по обидві сторони Атлантики перевищило дві тисячі сімсот. І все ж представники міністерства охорони здоров'я ФРН заявляють, що епідемія йде на спад.

Нагадаємо, що вчора експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я попередив, що у німецьких епідеміологів залишився тиждень на пошуки джерела високопатогенної кишкової палички, що викликала масштабну епідемію.

Як відомо, кишкову інфекцію у Європі споконвічно було зафіксовано на півночі Німеччини. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, випадки захворювання зареєстровано вже в десяти країнах Європи.

У списку жертв інфекції в Європі вже 25 людей. Такі дані раніше публікував Європейський центр з контролю і профілактиці захворювань.

Спочатку передбачалося, що переносником небезпечних бактерій є салатні огірки з Іспанії, але це побоювання не підтвердилося. Потім фахівці підозрювали ферму у Нижній Саксонії, зокрема, пророщені там зернові, які використовуються для приготування салатів і других страв. Однак це припущення також не підтвердилося.

Інфекцію викликала так звана ентерогеморрагічна бактерія Escherichia coli (кишкова паличка). Бактерія E.coli часто присутня в кишечнику людей і теплокровних тварин. Більшість її штамів нешкідливі, але деякі штами, такі як ентерогеморрагічна кишкова паличка (EHEC), можуть викликати важкі хвороби харчового походження.

Симптоми викликаються бактеріями EHEC хвороб - кривава діарея, жар і блювота. Більшість пацієнтів одужує протягом десяти днів, але у незначної кількості пацієнтів (дітей раннього віку та людей похилого віку) хвороба може прийняти важку форму із загрозою для життя.

Жителям Німеччини влада рекомендує не вживати в їжу сирі помідори, огірки та салатні листя.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі