Газову справу Тимошенко передали до Печерського суду, проігнорувавши клопотання адвокатів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Кримінальну справу проти Юлії Тимошенко щодо газових контрактів вранці у п'ятницю передано до Печерського районного суду.

Про це слідчий Нечвоглод повідомив захиснику Юлії Тимошенко Сергію Власенку, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

С.Власенко заявляє, що «передання справи до суду відбулося з черговим грубим порушенням Кримінально-процесуального кодексу (КПК) і всупереч здоровому глузду».

За його словами, 16 червня було останнім днем ​​ознайомлення з матеріалами справи. Відповідно до вимог статей 218 та 221, Юлія Тимошенко та її захист мали право направити до прокуратури відповідні клопотання. Вчора, о 17:15, Сергій Власенко зателефонував слідчому та повідомив, що готовий передати йому близько 50 клопотань про проведення додаткових слідчих дій, допитів, очних ставок та експертиз. Оскільки Нечвоглод повідомив, що його «немає і не буде» на робочому місці, Тимошенко змушена була направити клопотання поштою.

«Згідно з законом, - пояснює Власенко, - перед складанням обвинувального висновку слідчий зобов'язаний розглянути всі ці клопотання, і тільки після цього приймати рішення, повернутися до стадії досудового слідства або складати висновок».

«Окрім того, у будь-якому випадку починати писати висновок слідчий має право лише після того, як закінчився термін на ознайомлення зі справою, у даному випадку - із 17 червня. Це значить, щоб встигнути на 9:00 ранку до суду, пан Нечвоглод висновок писав вночі, що так само є незаконним. На тлі таких порушень, я не здивуюся, якщо до матеріалів справи вже додано і рішення суду у даній справі», - зазначив Сергій Власенко.

Повідомляється також, що 20 червня в Апеляційному суді м. Києва має розглядатися питання про незаконність обмеження Тимошенко у термінах на ознайомлення з матеріалами справи.

Раніше захист Ю.Тимошенко повідомляв, що екс-прем'єр встигла прочитати лише 4 томи кримінальної справи з 14, а також про готовність подати до Генпрокуратури кілька клопотань, у тому числі про необхідність додаткових очних ставок між Ю.Тимошенко і Віктором Ющенком, Віктором Ющенком і Олегом Дубиною.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі