Асоціація євреїв: «Антифашистську» провокацію у Львові готують проросійські сили

Поділитися
© Михайло Ткач
Організації «Євреї проти антисемітизму» і «Євреї проти Гурвіца» не мають морального права говорити від імені євреїв України. Про це йдеться в заяві президії Асоціації єврейських організацій та общин України (ВААД України).

«Одеські громадські організації, які називають себе «Євреї проти антисемітизму» і «Євреї проти Гурвіца», запланували проведення у Львові 22 червня «антифашистського» мітингу. За наявною у нас інформацією, ці організації не є єврейською громадою України, не є єврейською спільнотою Одеси, і не мають жодного морального права говорити від імені євреїв України», - йдеться в заяві.

«Їх провокаційна діяльність, спрямована на дестабілізацію міжетнічних відносин у країні, раніше засуджувалася єврейськими громадськими організаціями Одеси, рабинами, організаціями колишніх в'язнів гетто і концтаборів, праведниками народів світу, посольством Держави Ізраїль в Україні», - підкреслили у ВААД.

«Більше того, за наявною у нас інформацією, за цими ефемерними структурами стоять інтереси радикальних проросійських угруповань, а керівництво обох комітетів неодноразово було помічено у відвертій антисемітській пропаганді», - сказано в заяві.

Асоціація єврейських організацій та общин України, яка об'єднує 266 організацій з 90 міст, рішуче засуджує спробу використання трагічної дати скорботи і пам'яті у політичних цілях.

ВААД підкреслює неприпустимість провокацій у цей день і закликає всі конструктивні державні, міські та громадські сили докласти своїх зусиль для мінімізації можливих негативних наслідків діяльності провокаторів.

Нагадаємо, що Львівська міська рада підготувала позов до окружного адміністративного суду, щоб заборонити заходи організцією «Євреї проти антисемітизму» і «Євреї проти Гурвіца» у Львові 22 червня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі