Карпачова вимагає випустити на свободу учасника «податкового майдану»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Уповноважений з прав людини Ніна Карпачова звернулася до Печерського районного суду Києва з клопотанням про зміну запобіжного заходу стосовно одного з учасників «податкового майдану» Сергія Костакова на не пов'язаний з утриманням під вартою.

Як повідомляє прес-служба омбудсмена, 22 листопада 2010 року під час перекриття протестуючими вулиці Інститутської в місті Києві було пошкоджено автомобіль "Шкода-Октавія". За підозрою у скоєнні цього злочину 1 грудня минулого року працівники Шевченківського РУ ГУ МВС України у місті Києві затримали С.Костакова і пред'явили йому звинувачення за частиною другою статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Шевченківським районним судом столиці йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У зверненнях С.Костакова і його захисника Володимира Лесика до уповноваженого з прав людини наголошується, що слідчі органи звинувачують заарештованого у скоєнні хуліганських дій під час акції протесту, які полягали у пошкодженні дзеркала автомобіля "Шкода-Октавія". У справі відсутні докази провини С.Костакова; його причетність до злочину підтверджується нечіткими свідченнями водія та свідків, якими є виключно працівники міліції.

На думку Н.Карпачової, застосовуючи таку сувору міру запобіжного заходу як взяття під варту, суд не врахував, що С.Костак одружений, має на утриманні неповнолітню дитину, батька і хвору на цукровий діабет та кілька інших хвороб матір, працює начальником виробничої дільниці, інженером ЗАТ "Центртрубоізоляція", де позитивно характеризується, має постійне місце проживання у місті Києві. Окрім того, С.Костакову лікарі встановили діагноз: хронічне порушення кровообігу.

У понеділок, 20 червня, мало розглядатися клопотання Уповноваженого з прав людини в Печерський районний суд міста Києва про зміну С.Костакову запобіжного заходу. Проте судове засідання знову було перенесено, але цього разу у зв'язку з перебуванням судді у нарадчій кімнаті за іншою кримінальною справою.

Наступне засідання суду заплановано на 11 липня 2011 року. С.Костак знаходиться в Лук'янівському СІЗО вже сім місяців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі