Апеляційний суд залишив чинним скасування результатів тендеру на закупівлю реанімобілів

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Минулого тижня Київський апеляційний господарський суд задовольнив позов, поданий Генеральною прокуратурою в порядку цивільного судочинства, про визнання недійсними результатів тендеру на закупівлю Міністерством охорони двадцяти семи реанімобілів та стягнення на користь держави майже 25 мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Відзначається також, що за фактом незаконної закупівлі МОЗ двадцяти семи реанімобілів Міністерством внутрішніх справ розслідується кримінальна справа.

Раніше прес-служба ГПУ повідомляла, що "незаконні рішення тендерного комітету Міністерства охорони здоров'я України про визнання ТОВ "ІСС Україна" переможцем тендеру на постачання для медичних потреб 27 реанімобілів, які не відповідали технічним вимогам та умовам тендерної документації, а також підписаний за його результатами в 2007 договір про закупівлю, рішенням Господарського суду Києва від 23 березня за позовом Генеральної прокуратури України визнані недійсними".

Суд, як повідомлялося у березні, також стягнув з підприємства на користь держави 224,624 млн грн, враховуючи, що "ІСС Україна" не виконав взяті на себе зобов'язання.

Як писало ZN.UA, у
листопаді 2007 року був оголошений тендер на закупівлю 27 реанімобілів та медобладнання для неонатологічних відділень за держпрограмою «Репродуктивне здоров'я нації». Перемогла в ньому компанія «ІСС Україна», запропонувавши найменшу ціну - 12,3 мільйона гривень за 27 машин.

Через два місяці підприємство Legal Busines Consultans LTD (Великобританія) надало «ІСС Україна» ці машини, і вони відразу були передані на зберігання до ДП «Укрмедпостач».

Однак у 2008 році робоча група МОЗ вирішила перевірити відповідність закуплених автомобілів медико-технічним вимогам та умовам договору. У результаті виявилося, що жоден з 27 реанімобілів «Renault Master» не відповідає вимогам і не може бути прийнятий в експлуатацію.

Як вважають в МВС, директор «ІСС Україна» хорват Желько Гранатір не збирався повертати вже перераховані його фірмі гроші - і в травні 2009 року створив одноденку «Євроспецтранс». Їй були передані зобов'язання з постачання машин МНС. 27 авто Renault Master хорват вніс до статутного фонду підприємства. Потім «Євроспецтранс» передав повноваження з реалізації цих машин фірмі ТОВ «Лакшмі-Авто».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі