Білоруська міліція: Якщо ти на площі - ти правопорушник "з усіма можливими наслідками"

Поділитися
© fom.ru
На сайті ГУВС Мінського міськвиконкому сьогодні з'явилося звернення до учасників "мовчазних акцій протесту" «Революція в соціальній мережі». Одночасно на сторінці ГУВС в «Твіттері» з'явилося 11 неофіційних порад прес-секретаря мінської міліції.

Автори офіційного звернення називають «революції через соціальні мережі» пустощами, що «починають переростати з розряду дитячих безневинних витівок у порушення білоруського законодавства з того моменту, коли з віртуального світу воно перемістилося у світ реальний».

У ГУВС відзначають, що з правової точки зору результати віртуальних закликів організаторів «соціальних революцій» - цілком реальні, пряме порушення законодавства: «Організатори закликають мовчати або мукати, тупати або плескати - законодавством важливий, у першу чергу, сам факт організації подібних заходів».

Столична міліція попереджає, що білоруське законодавство орієнтоване на захист законних прав та інтересів кожного громадянина, тому якщо між людьми виникає конфлікт, закон стає на захист того, чиї права були порушені.

«Це ж стосується і суспільних відносин: якщо їм заподіяно шкоду, то закон просто ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ встати на їх захист, - підкреслюється в повідомленні ГУВС. - Таким же принципом керуються і органи внутрішніх справ, у чиї безпосередні обов'язки входить забезпечення в країні правопорядку і законності. І якщо чиїсь дії спрямовані на порушення закону, то прямим обов'язком правоохоронних органів є протидія цим зловмисникам».

Організаторів акцій в ГУВС називають «провокаторами», які, «перебуваючи за межами нашої країни, розбурхують молодь і різними закликами провокують її на масове порушення законодавства».

«Зрештою, провокатори вже у відкриту озвучують свою головну мету - влаштувати в Білорусі революцію через соціальні мережі, - відзначається в повідомленні ГУВС. - Даремно намагаєтеся - не пройде цей номер. Але ... Якою б безглуздою не виглядала ця мета, хтось може ж і серйозно «клюнути» на відверто злочинні помисли! А наступним його кроком можуть стати і конкретні дії, що тягнуть не тільки адміністративну, але і кримінальну відповідальність».

Крім того, сьогодні, але вже на сторінці ГУВС в «Твіттері» з'явилося 11 неофіційних порад прес-секретаря мінської міліції Олександра Ластовського потенційним учасникам «площчы» (стиль та орфографія збережені):

«1. Обов'язково (!) попередьте батьків куди йдете - щоб вони знали, де вас шукати в разі затримання міліцією.

2. Обов'язково (!) візьміть з собою паспорт - для прискорення розгляду в РУВС у разі вашого затримання.

3. Алкогольне сп'яніння - обтяжуюча провина, тому ні-ні перед «плошчей».

4. Не беріть із собою незарег. символіки, колючо-ріжучих, травмуючих предметів.

5. Не беріть так усіма улюблені об'ємні рюкзаки - відразу привернете увагу СМ (співробітників міліції. - БелаПАН.) і вони перевірять їх.

6. Не лізьте з розпитуваннями до СМ і не заважайте їм - вони при виконанні, закон за це суворо карає.

7. Врахуйте, що зйомки на мобільні телефони можуть стати причиною конфліктної ситуації.

8. Не піддавайтеся провокаціям - ви для організаторів «м'ясо», вони будуть вас штовхати на порушення законів.

9. У Європі розганяють водометами, кулями і газом. У Мінську - витісняють. Не доводьте ситуацію до «європейської» ...

10. Раз ви на «плошчы» - то ви правопорушник, з усіма можливими наслідками. Будьте готові до затримання і штрафу за ст. 23.34 КоАП.

11. І останнє. Якщо відчуваєте запах «смаженого» - повідомте мені в твіттері в DM ваше П.І.Б., вік, місце розташування: раптом допоможу чим».

Мовчазні акції протесту проводяться в Білорусі щосереди з 8 червня. Вони організовуються через соціальні мережі. Чергова акція має пройти сьогодні, 22 червня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі