СБУ другий день поспіль допитує співробітників музею «Тюрма на Лонцького»

Поділитися
Служба безпеки України у вівторок, 5 липня, розпочала допити працівників Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», створеного у колишній в’язниці КГБ і Гестапо, повідомляє Центр досліджень визвольного руху.

Працівників львівського музею допитують як свідків у кримінальній справі за фактом замаху на розголошення відомостей, що можуть становити державну таємницю. Справу було порушено після затримання СБУ у Києві 8 вересня 2010 року директора Національного музею «Тюрма на Лонцького» історика Руслана Забілого і вилучення в нього особистого комп’ютера та зовнішнього накопичувача інформації з науковими матеріалами. Після того було проведено обшук і конфісковано комп’ютери та зовнішній диск із кабінетів музейних працівників. Досі нічого не повернуто.

У вівторок СБУ допитало шістьох осіб - старшого наукового працівника Ігоря Дерев’яного, заступника директора Вікторію Садову, зберігача фондів Ірину Єзерську, художника-дизайнера Романа Федюка, керівника Фонду розвитку музею Лідію Тополевську та завгоспа Василя Шаруна.

Сьогодні допити продовжилися.

«Працівники музею готові перейти через допити, аби СБУ швидше виявила, що державної таємниці в історичних документах не існує в принципі і не може бути за законом, і нарешті повернула наші наукові наробки», - говорить Р.Забілий.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі