Сирійська опозиція об'єдналася для боротьби з режимом Асада

Поділитися
Представники рініше розділеної сирійської опозиції об'єднали зусилля в боротьбі з режимом президента Башара Асада. З метою координувати спільні зусилля, створено Раду національного порятунку.

Рішення прийнято на зустрічі в Стамбулі, на якій зібралося більше 350 опозиціонерів, багатьох із яких раніше вигнано з країни.

«Нашою метою стане надання допомоги іншим опозиційним групам, які прагнуть спрямувати країну на шлях демократичного розвитку», - заявив відомий противник режиму Хайтам аль-Малех. До знову створеної Рада увійшли 25 опозиціонерів, серед яких ісламісти, ліберали та активісти інших течій.

Тим часом уряд Сирії ввів війська в місто Забадані, розташоване на кордоні з Ліваном. За словами очевидців, військові вступили в цей населений пункт за підтримки танків. Сирійські правоохоронні органи здійснюють серію арештів у Забадані. Затримують осіб, що брали участь та організовували масові акції протесту проти режиму президента Башара аль Асада. Арештовують демонстрантів і в інших містах. Як повідомив агентству представник опозиції Мустафа Оссо, в ході лише п'ятничних акцій протесту в різних регіонах країни затримано більше 500 осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі