Стала відома причина отруєння дітей з Росії

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Причиною гострої харчової токсикоінфекції у 85 дітей і дорослих, які відпочивали у кримському таборі «Альбатрос» став стафілокок. Про це заявив начальник управління охорони здоров'я Севастопольської міської державної адміністрації Віктор Пологов.

«За нашими даними ... висівається золотистий стафілокок. На нашу думку, ця інфекція спричинила такий спалах захворювання», - сказав В.Пологов на брифінгу у Севастополі в понеділок.

Він також не виключає, що «швидше за все, хтось був носієм, найчастіше у легкій формі переносив цю стафілококову інфекцію, був працівником харчоблоку і розносив цю інфекцію на будь-який предмет, з яким він стикався».

У свою чергу виконуючий обов'язки головного державного санітарного лікаря Севастополя Роман Проскурнін повідомив журналістам, що «всі відібрані проби, які робилися з добових проб їжі, змиви з технологічного обладнання, з рук, відбиралися на патогенну мікрофлору у співробітників харчоблоку - висіявся стафілокок».

«Було обстежено 6 співробітників харчоблоку оздоровчого табору «Альбатрос». З 6 співробітників зараз у 4 висіяно аналогічний стафілокок - це два кухарі, один офіціант і один робітник», - уточнив Р.Проскурнін.

За його твердженням, всього відібрано близько 100 різних проб, тому тільки після отримання всіх результатів аналізу, а на це потрібно 30 днів, буде встановлено ​​основну причину захворювання дітей.

За словами виконуючого обов'язки головного санітарного лікаря Севастополя, сьогодні, у зв'язку з наказом санепідстанції, створено мобільні групи та закрито п'ять таборів - «Альбатрос», «Прибій», «Нахімовець», «Гірський», «Вавилов Сад». «По одному з таборів рішення поки не прийнято до повної перевірки. В «Альбатросі» і «Нахімовці» призупинено заїзд третин зміни дітей на відпочинок», - сказав він.

«У всіх закладах проведено перевірки та надано зауваження, які має бути усунено. Всі відкриття таборів будуть здійснюватися після комплексної перевірки, за її результатами», - сказав Р.Проскурнін.

Як повідомлялося, 12 липня до інфекційної лікарні Севастополя з отруєннями різного ступеня тяжкості було доставлено 85 дітей і вожатих оздоровчого табору «Альбатрос». 14 липня всіх було виписано з лікарні. Всі відпочиваючі - з Росії.

Прокуратурою Севастополя за фактом події порушено кримінальну справу, ведеться розслідування.

Як повідомлялося, 78 дітей із Росії, а також 6 вихователів, які відпочивали в оздоровчому таборі «Альбатрос» під Севастополем, у вівторок, 12 липня, було госпіталізовано з ознаками харчового отруєння.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі