За ресторан навпроти Лаври Саакашвілі обіцяв Ющенко новий храм

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Ресторан «Ріоні», що навпроти Києво-Печерської лаври, - це світовий нонсенс, будівництво якого погодив начальник управління культури КМДА Олександр Биструшкін.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив колишній глава столичного управління охорони культурної спадщини Руслан Кухаренко. За його словами, на той момент він був підданий черговій реорганізації.

За інформацією ZN.UA, історія цього об'єкта така. Ріоні - це велика річка в Грузії, а «Ріоні» - це проект грузинського президента в Києві. Ресторану допоміг вирости в історичній зоні Віктор Ющенко в 2005 році, давши пряму команду «кому треба», незважаючи на те, що перешкодити будівництву хотіла церква. Проте грузинський президент Михайло Саакашвілі пообіцяв Блаженнішому за послугу новий храм на території Лаври. Ресторан побудували, а храм - ні.

Як тільки В. Ющенко залишив президентський пост, «Ріоні» знесли. Зате іграшки «своїх» - Мазепи, 11-А, Пушкінська, 7 тощо - стоять.

Р. Кухаренко розповів, що управління під його керівництвом виступало категорично проти будівництва 11-поверхового офісу зі скла і бетону для компанії Ахметова на Андріївському, 10-Б: «Це територія колишньої фабрики «Юність». Весь квартал поблизу театру «Колесо». Я проект повернув. Заїхати на Андріївський буде неможливо. Там під сотню тисяч квадратних метрів запроектовані офіси, паркінги, будуть затори на Флорівській, Боричевому току, Контрактовій ... Масштаб будівництва такий великий, що закриє весь краєвид на Поділ (Флорівський монастир). Там нічого вище чотирьох поверхів будувати не можна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі