Страйк «Аеросвіту» відбувся через те, що Коломойський вважає, що долар коштує 6,74 грн

Поділитися
© mining24.ru
Страйк пілотів «Аеросвіт» стався через те, що керівництво компанії не дотримувалося умов колективного договору.

За умовами колективного договору, зарплата пілотам виплачується за доларовим курсом Нацбанку. При цьому в документі прописано, що вона не може бути нижчою, ніж у попередньому місяці. Але всупереч угоді, «Аеросвіт» сплачує платню за курсом трирічної давності - 6,74 грн. за долар, замість 8,05, пише газета «Сегодня».

У процесі переговорів керівництво «Аеросвіту» переглянуло позицію щодо курсу.

«Я знаю, що така проблема була раніше. Зараз же всі виплати будуть здійснюватися з урахуванням реального, обмінного курсу долара», - повідомив помічник гендиректора «Аеросвіту» Сергій Куций.

Середня зарплата льотчиків коливається у межах 3-5 тисяч доларів - залежно від кількості вильотів. За переліт норми можна отримувати і по 7-10 тисяч.

«З точки зору світових цін - це дуже мало. Компанія це розуміє. Тому, незважаючи на акцію, ніяких санкцій не буде, тому що бояться, що пілот розвернеться і піде на інші гроші», повідомив журналістам пілот повітряного судна «Боїнг 737».

Домовленість з керівництвом «Аеросвіту» про підвищення зарплати пілотам була досягнута ще на початку року. Однак тоді реалізована не була.

Тепер до акції планують приєднатися і бортпровідники. «Ми також готові до оголошення страйку бортпровідників», - повідомив голова профспілок бортпровідників Веніамін Тимошенко.

Нагадаємо, що вчора пройшов масовий страйк пілотів «Аеросвіт», через що на кілька годин затрималися десятки рейсів, у тому числі і закордонних.

Компанія входить до бізнес-групи, що належить мільярдерові Ігорю Коломойському.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі