У Норвегії заборонили улюблені комп'ютерні ігри Брейвіка

Поділитися
© azerros.ru
Популярні в усьому світі відеоігри World of Warcraft і Call of Duty - Modern Warfare вилучені з продажу в Норвегії після подвійного теракту 22 липня. Про це повідомляє у вівторок агентство "Франс Пресс".

Жертвами вибуху в урядовому кварталі Осло і кривавої бійні в молодіжному таборі на острові Утейя стали 77 осіб.

За даними слідства, обидві атаки зробив 32-річний норвежець Андерс Берінг Брейвік, який відкрито заявив про свої націоналістичні погляди.

Напередодні терактів А. Брейвік опублікував в інтернеті 1500-сторінковий маніфест, в якому написав, що любить грати в комп'ютерні ігри, зокрема, в гру Worlds of Warcraft і Call of Duty - Modern Warfare, і саме з їх допомогою він готувався до своїх злочинів.

Як повідомив агентству один з керівників найбільшої мережі магазинів в Норвегії Coop Norge Гейр Інге Стокке, практично відразу після терактів керівництво мережі віддало розпорядження "негайно вилучити з продажу" різні версії відеоігор World of Warcraft і Call of Duty.

За словами представників Coop Norge, дане рішення було ухвалене "з поваги" до близьких загиблих у результаті терактів.

Перше засідання у справі А. Брейвіка відбулося 25 липня в Осло. Обвинувачений визнав факт вчинення атак, заявивши при цьому, що його головною метою було "спасіння світу".

А. Брейвіку було обрано запобіжний захід у вигляді арешту, термін якого продовжено на вісім тижнів. Йому заборонені зустрічі з близькими, а також будь-яка переписка.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі