Україна віддаляється від кредиту МВФ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України не планує підвищувати ціни на газ для населення і підприємств ТКЕ до 2012 року.

Про це повідомив журналістам голова НКРЕ Сергій Тітенко у Києві у четвер, 4 серпня.

У той же час, за його словами, комісія має намір за підсумками третього кварталу переглянути граничні ціни на газ для промислових підприємств і бюджетних організацій і установ з урахуванням прогнозної ціни газу у четвертому кварталі.

Як раніше повідомляло ZN.UA, у рамках виконання програми співпраці з МВФ, Україна зобов'язалася у 2011 році підвищити тарифи на газ для населення на 30%, оскільки це є однією з необхідних умов для отримання чергового траншу валютного кредиту.

Нагадаємо, що підвищення цін на газ для населення ще з 1 квітня 2011 на 50% було спочатку передбачено Меморандумом між Україною і МВФ, підписаним рік тому - у липні-2010.

22 червня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що після «дуже непростих, але цілком успішних переговорів», які напередодні провела українська делегація з МВФ, керівництво Фонду "прислухалося" до логіки уряду проти невідкладного підвищення тарифів на газ "шоковим способом".

Однак вже наприкінці липня керівник місії МВФ в Україні Танос Арванітіс висловив думку, що "якщо з липня поточного року не почнеться помісячне збільшення тарифів хоча б на 10% на місяць, то досягти угоди про просування програми у вересні буде надзвичайно складно".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі