Влада Італії проводить обшуки в офісах Moody's і S&P

Поділитися
© kornilov.name
Італійська влада проводить обшуки і вилучення документів в офісах міжнародних рейтингових агентств Moody's і Standard&Poor's у зв'язку з підозрами в тому, що вони пов'язані з "аномальними" змінами вартості акцій на внутрішньому ринку країни, пише британська газета The Telegraph.

Незважаючи на те, що прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі у четвер зробив одразу дві спроби заспокоїти ринки, виступивши з промовою спочатку у парламенті, а потім - перед представниками бізнесу і профспілок країни, і заявив, що, на його думку, "ситуація на ринках не погіршиться ", основний індекс італійського фондового ринку FTSE MIB впав більш ніж на 5% за підсумками торгів.

Під час обшуків в офісах Moody's і S&P влада намагається "перевірити, чи дотримуються ці агентства в ході своєї роботи встановлених регуляторами норм", заявив глава прокуратури міста Трані, який очолює проведення операції.

Раніше країни Євросоюзу та представники різних міжнародних фінансових організацій, включаючи Міжнародний валютний фонд, неодноразово заявляли про те, що дії рейтингових агентств дестабілізують ситуацію в регіоні та підривають відновлення економіки на тлі боргової кризи.

Moody's і S&P відкинули всі звинувачення на свою адресу і заявили, що для проведення обшуків немає підстав.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі