Пентагон підозрюють у витоку інформації про вбивство бен Ладена

Поділитися
© tochka.net
Представники Конгресу США вважають, що творці майбутнього фільму про операцію з ліквідації терориста номер один отримали від Пентагону секретну інформацію.

Голова комітету з національної безпеки палати представників Конгресу Пітер Кінг вимагає провести розслідування і з'ясувати, які саме дані були надані військовим відомством творцям голлівудського проекту про Усаму бен Ладена, зйомки якого повинні початися до кінця літа поточного року.

Так республіканець від штату Нью-Йорк відреагував на публікацію газети the New-York Times, яка дорікнула Пентагону в тому, що той надав режисеру картини Кетрін Бігелоу «доступ до засекречених даних».

Видання пов'язує незвичайну відкритість військового відомства з виборами у листопаді 2012 року. Ліквідація Усами бен Ладена вважається одним з найбільших успіхів адміністрації президента Барака Обами, а прем'єра стрічки запланована на 12 жовтня 2012 року, тобто, незадовго до виборів. На думку журналістів видання, фільм може підвищити шанси чинного голови держави на переобрання на другий термін.

Заява Пітера Кінга викликала резонанс в уряді. «Ці твердження безглузді. Ми не поширюємо секретну інформацію», - заявив у минулу середу прес-секретар Білого дому Джей Карні, підкресливши, що надана творчому колективу інформація обмежувалася «роллю президента» у підготовці операції.

Офіційний представник Пентагону, полковник Дейв Лапан підтвердив, що відомство надає допомогу режисерові Кетрін Бігелоу і сценаристу Марку Боалу, оскільки останні добре зарекомендували себе як кінематографісти. «Але ми не обговорюємо з ними секретну інформацію», - зазначив він.

Нагадаємо, першим голлівудським кінопроектом, в основу якого покладено історію про ліквідацію терориста номер один, займаються кіностудії Sony Pictures Entertainment і Columbia Pictures. У минулому році Кетрін Бігелоу стала першою в історії представницею прекрасної статі, удостоєною премії «Оскар» за кращу режисуру. Сценарист Марк Боал завоював золоту статуетку Американської академії кіномистецтв за роботу над фільмом Бігелоу «Повелитель бурі».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі