Ландіка видадуть Україні через місяць

Поділитися
Екстрадиція депутата Луганської міськради Романа Ландіка триватиме близько місяця.

Про це заявив начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник.

«Так, саме сьогодні (11 серпня) нам прийшло це повідомлення про рішення Генпрокуратури Росії. Зараз міліція працюватиме щодо порядку узгодження передачі, порядку передачі, місця», - зазначив він.

Точні терміни екстрадиції міліціонер назвати не зміг.

«Звичайно, він може оскаржити рішення Генпрокуратури Росії, але він громадянин України, і у нас є підтримка росіян. Виходячи з минулого досвіду, тижнів зо два це займе, не більше місяця», - припускає Фаринник.

«Тут завжди є інтерес тих, хто захоче цьому перешкодити. До того ж сам процес узгодження двосторонній, обидві сторони можуть вносити свої зміни», - додав він.

У міліції повідомили, що в таких випадках росіяни довозять конвойного до кордону, а звідти його забере українська сторона спецмашинами з конвоєм.

Кінцевою станцією тюремного вояжу Ландіка стане СІЗО Луганська.

У Генпрокуратурі пояснили, що до Києва депутата везти не будуть. У луганській міліції про видачу поки нічого не знають і чекають на вказівки зверху.

Нагадаємо, що 4 липня у луганському ресторані «Баккара» Р.Ландік жорстоко побив 20-річну дівчину. Відеозапис інциденту викликав величезний суспільний резонанс у країні і проти Р.Ландіка порушили кримінальну справу за статтею «хуліганство».

У зв'язку з відсутністю Р.Ландіка за місцем проживання 9 липня його було оголошено в розшук і затримано в Краснодарському краї (Росія).

Зараз Р.Ландік знаходиться у слідчому ізоляторі в Краснодарі.

Р.Ландік є сином нардепа Володимира Ландіка (фракція Партії регіонів).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі