Балозі дали 50 млн на придбання ліків без тендеру

Поділитися
Кабінет міністрів України виділив 50 млн грн з резервного фонду на закупівлю ліків для хворих на гемофілію. Про це повідомив міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога.

В. Балога також повідомив, що тендер на закупівлю не здійснювали. "Я буду працювати тільки з виробником. У мене не буде прокладки, тобто посередника. Але я маю право укладати (договори) без тендера, і це буде виробник австрійський, бельгійський, французький або швейцарський", - зазначив В. Балога.

За його словами, ліки від гемофілії надійдуть в Україну до 28 серпня.

"Я провів уже розмову вчора з австрійськими виробниками, мені допомагає в цьому МЗС, і швидше за все, мої представники укладуть договори на постачання цих препаратів (від гемофілії) в Україну, і я сподіваюся, що до кінця наступного тижня ліки вже будуть в Україні", - заявив В. Балога.

Він підкреслив, що Україна готова підписати контракти й робити відвантаження вже 22 серпня.

В. Балога також припустив, що втрати, пов'язані із закупівлею препаратів від гемофілії пов'язані "з великими грошима, тендерами, змінами в апараті МОЗ".

Нагадаємо: раніше DT.UA повідомляло про те, що в зв'язку з переділом ринку медичних тендерних закупівель, МОЗ за шість місяців поточного року не закупив жодної упаковки медпрепаратів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі