Поглинанням партій «регіонали» збирають залишки електорату

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Однією з причин поглинання Партією регіонів «Сильної України» Сергія Тігіпка могло стати значне падіння рейтингів керівної політичної сили.

«Чим ближче до парламентських виборів, тим дорожчий для «біло-синіх» кожен відсоток», - пише в своїй статті для ZN.UA Олексій Мустафін.

«Ще півроку тому самостійна участь «Сильної України» у виборах здавалася можливістю зібрати голоси тих, хто за ПР не проголосує в будь-якому разі, у скарбничку майбутньої парламентської більшості. Тепер на тігіпківців почали дивитися насамперед як на конкурентів, здатних переманити нехай невелику, але все ж таки помітну кількість виборців, готових вибирати між ПР і СУ. А на «злиття» з партією віце-прем’єра - як на спосіб вирішення виниклої проблеми», - відзначає автор.

На його думку, саме ця причина може спричинити інші поглинання. Кандидатами називають, зокрема, «народників» Володимира Литвина і «єдиноцентристів» Віктора Балогу. «Порізно вони, можливо, й набрали б більше, але регіоналам, по-перше, вже не до жиру, а по-друге - немає впевненості в подоланні «союзниками» прохідного бар’єра, а в цьому разі відсотки «невдах» розсіюються між провладними силами та опозицією. І такий «подарунок противникові» у ПР робити вже вважають недозволенною для себе розкішшю», - йдеться в статті.

Детальніше про обставини і причини поглинання партії С. Тігіпко читайте в матеріалі Олексія Мустафіна «Розлучення з розрахунку» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі