Україна зважилася подати до міжнародного суду з приводу газових контрактів з Росією

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна має намір вирішити питання про ціну на російський газ у судових інстанціях, у випадку, якщо домовленості про зниження цін не вдасться досягти на двосторонніх переговорах з Росією, повідомило високопоставлене джерело в уряді України.

На питання, коли це може відбутися, не виключається, що таких кроків Україна може вжити до кінця 2011 року.

Згідно з договорами, підписаними Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром", всі суперечні питання, пов'язані з постачаннями російського газу до України, вирішуються у Стокгольмському арбітражному суді.

Раніше ZN.UA повідомляло, що однією з цілей судового процесу над Юлією Тимошенко є аргумент для міжнародного арбітражу щодо розриву газових контрактів з Росією. Разом з тим, на думку, експертів Україна могла звернутися до міжнародного арбітражу і без цього.

«Насправді тепер вже для звернення до суду даний привід не потрібен, бо формально, згідно з умовами контракту, була створена робоча група з вивчення суперечних моментів, чия робота протягом 30 днів не завершилася знаходженням взаємоприйнятного рішення. Значить, дорога до Стокгольма для Києва відкрита», - уточнює «Дзеркало тижня.Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі