«Газпром»: Україні в будь-якому випадку доведеться платити щорічно за 33 млрд кубометрів газу

Поділитися
НАК «Нафтогаз України» має сплачувати ВАТ «Газпрому» щорічно не менше, ніж за 33 млрд кубометрів газу, як це передбачено умовами довгострокового контракту на умовах «бери або плати». Про це у середу, 31 серпня, заявив журналістам голова російського газового монополіста Олексій Міллер.

Таким чином він прокоментував заяву української сторони про те, що «Нафтогаз» подав до «Газпрому» офіційну заявку на зниження закупівлі у наступному році газу до 27 млрд кубометрів.

«У 2012 році "Газпром" може здійснити постачання до України і 27, і 26, і 29 млрд кубометрів газу. І навіть взагалі не постачати газ, якщо Україна цього захоче, - сказав О.Міллер. - Але питання зовсім не в цьому, а в тому, що в будь-якому випадку НАК "Нафтогаз України" буде оплачувати постачання з розрахунку не менш ніж 33 млрд кубометрів. Такі умови "бери або плати" за чинним контрактом, і вони застосовуються як цього року, так і протягом усього терміну контракту».

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявляв, що Україна має намір скоротити закупівлю російського газу через 5 років до 12 млрд кубометрів.

Прем'єр-міністр Микола Азаров не виключає, що українська сторона може звернутися до суду в тому випадку, якщо Київ і Москва не зможуть домовитися про зниження ціни на газ.

Раніше ZN.UA повідомляло, що однією з цілей судового процесу над Юлією Тимошенко є аргумент для міжнародного арбітражу щодо розриву газових контрактів з Росією.

Внутрішньо споживання газу в Україні у 2010 році збільшилося на 11,2% - до 57,7 млрд кубометрів. У 2010 році країна збільшила імпорт природного газу на 35,7% - до 36,5 млрд кубометрів, а в грошовому вираженні - на 17,7%, до 9,39 млрд дол
.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі