Після відмови продати Росії «Нафтогаз» Азаров виступив ще й проти Митного союзу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна не може вступити до Митного союзу, оскільки вже є членом Світової організації торгівлі (СОТ).

Про це заявив прем'єр-міністр Україна Микола Азаров під час лекції для студентів Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

М.Азаров відзначив, що, не дивлячись на те, що для України є вигідною інтеграція з економікою Російської Федерації, і він завжди був прихильником цього, проте вступ у 2008 році України до СОТ накладає необхідність у разі приєднання України до Митного союзу перегляду угод з усіма країнами-членами СОТ.

«Як ви знаєте, я був одним з ініціаторів і переконаних прихильників економічної інтеграції наших країн, і я брав участь в переговорах, і саме я говорив і в парламенті про ідею створення Єдиного економічного простору», - сказав М.Азаров.

У той же час він пояснив, що в 2003-2004 роках Україна вела переговори про інтеграцію з Російською Федерацією і в той же час проводила переговори про вступ до СОТ. При цьому М.Азаров підкреслив, що для України залишається важливим співробітництво з Російською Федерацією та Митним союзом, і Україна вважає для себе вигідним укладати окремі угоди з країнами Митного союзу, залишаючись при цьому в СОТ.

Раніше Президент України Віктор Янукович висловився за підписання рамкової угоди щодо співпраці України з Митним союзом Білорусі, Казахстану і РФ у форматі «3+1».

24 серпня Президент РФ Дмитро Медвєдєв заявив, що Росія не готова запропонувати Україні особливих умов членства у Митному союзі - або нехай вступає на загальних підставах, або до неї може бути застосовано інший режим.

Сьогодні Микола Азаров зробив кілька гучних заяв щодо майбутньої приватизації «Нафтогазу України» не на користь Росії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі