Азаров: Реструктуризація «Нафтогазу» скасує газовий договір з Росією

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Запланована урядом реструктуризація Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" призведе до перегляду підписаних ним газових угод із російським ВАТ "Газпром", вважає прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Нафтогаз України" як суб'єкт господарювання припинить своє існування, буде ліквідаційний період, і через певний час після настання всіх необхідних формальностей будуть діяти на цьому ринку зовсім інші нові компанії", - сказав він журналістам в Києві у п'ятницю.

"І в силу цього всі угоди, які існують на сьогоднішній момент, буде переглянуто", - додав голова українського уряду.

М.Азаров повідомив, що наразі в уряді працюють над структурою "Нафтогазу".

"Цілком очевидно, що буде самостійна газодобувна компанія, самостійна компанія, яка займатиметься транзитом газу, і навіть в силу цього потрібно переукладати відомі угоди (підписані з "Газпромом" у січні 2009 року - ІФ), оскільки з'явиться новий суб'єкт господарювання", - пояснив український прем'єр.

Раніше ZN.UA повідомляло про те, що Україна має намір почати реструктуризацію НАК «Нафтогаз», виділивши з нього видобувну компанію з подальшим виведенням її на біржу для залучення $5-10 млрд інвестицій. На думку аналітиків ринку, Микола Азаров мав на увазі дочірню структуру «Нафтогазу» - «Укргазвидобування».

Сьогодні в Душанбе президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медвєдєв проведуть черговий раунд газових переговорів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі