Росія готова судитися з Україною щодо газу

Поділитися
Росія готова відстоювати свою позицію щодо газової угоди з Україною в будь-якому суді і вважає неприйнятними маніпуляції з можливою реорганізацією «Нафтогазу», повідомила прес-секретар президента РФ Наталія Тімакова.

Відповідаючи на питання журналістів про бесіду президентів Росії та України в рамках саміту СНД у Душанбе, Н. Тімакова повідомила: «За моєю інформацією, окремої робочої зустрічі не відбулося, за ініціативою російської сторони Дмитро Медведєв і Віктор Янукович обмінялися думками на полях саміту».

«Російський президент звернув увагу українських партнерів на те, що ті пропозиції, які були передані російському уряду і про які було повідомлено йому, не містять конкретики», - повідомила Н. Тімакова.

При цьому, зазначила вона, «у Москві вважають, що чинний договір між двома країнами повністю визначає й істотні умови газової співпраці».
«Він підлягає безумовному виконанню і не може бути переглянутий в односторонньому порядку. Росія готова відстоювати свою позицію за договором у будь-якій судовій інстанції і буде діяти строго відповідно до положень цього документа», - сказала прес-секретар президента РФ.
За її словами, російська сторона вважає, що «українські партнери повинні повністю та належним чином виконувати контрактні зобов'язання, включаючи умови про ціну поставок навіть у разі реорганізації української компанії «Нафтогаз».
«Вважаємо неприйнятними маніпуляції процедурою реорганізації для того, щоб виправдати односторонню відмову від існуючої угоди. Будь-які внутрішньодержавні рішення України не повинні впливати на виконання міжнародних зобов`язань. Інакше це може спричинити тяжкі наслідки для економіки України», - підкреслила Н. Тімакова.
Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив у п'ятницю, 2 вересня, що Київ планує ліквідувати НАК «Нафтогаз Україна», а всі чинні угоди будуть переглянуті.
В. Янукович вважає звернення до суду крайнім заходом і сподівається домовиться з російською стороною за столом переговорів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі