У Києві затримали дружину колишнього бізнес-партнера Лазаренка

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Києві затримано Ізабеллу Кириченко, дружину колишнього бізнес-партнера екс-прем'єра Павла Лазаренка Петра Кириченка.

У п'ятницю, 2 вересня, в обідній час представники української Генпрокуратури знайшли Ізабеллу Кириченко в одному з київських ресторанів, повідомили KyivPost кілька джерел.

Її запросили на бесіду в прокуратуру як свідка в справі про шахрайство, а згодом перекваліфікували її в підозрювану і затримали.

За словами співрозмовників видання, Генпрокуратура звинувачує Кириченко в шахрайстві і підробці документів про зняття арешту на квартиру чоловіка.

Ізабелла, яка вже близько 10 років є громадянкою США, нещодавно приїхала в Україну, щоб за дорученням продати квартиру, оформлену на чоловіка, але виявилося, що ця квартира знаходиться під арештом.

Як зазначає видання, раніше ця квартира була під арештом, згодом арешт було знято, а наразі ця нерухомість, як виявилося, знову знаходиться під арештом.

Нині Ізабелла Кириченко перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Разом з нею також було затримано ще двох громадян України - її племінника, який був разом з нею в ресторані, коли туди навідалися представники прокуратури, а також квартирний брокер.

Останній допомагав знайти покупців на квартиру чоловіка і надав Кириченко ордер на квартиру, в якому сказано про зняття арешту на квартиру.

У понеділок Кириченко мають доставити в суд, щоб визначити для неї запобіжний захід.

За інформацією KyivPost, посольство США в Україні вже поінформовано про затримання Кириченко і намагається з нею зустрітися.

Джерела в оточенні Кириченко відзначають, що підозрювана заперечує підробку документів, а в своєму затриманні вбачає політичні мотиви.

Петро Кириченко в 1990-х роках був бізнес-партнером Лазаренка, який наразі відбуває в США покарання за відмивання грошей. Лазаренко був близьким другом сім'ї Кириченко і хресним батьком його внучки.

Однак, коли в США проходив суд над Лазаренком, Кириченко, якого також звинувачували у відмиванні грошей, в обмін на свободу визнав свою провину і став основним свідком звинувачення проти екс-прем'єра. Відтоді подружжя Кириченко живуть у Сан-Франциско.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі