Комітет з нацбезпеки відхилив законопроект президента про скорочення армії

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Парламентський комітет з питань нацбезпеки та оборони не підтримав пропозицію президента скоротити на 8 тис. чисельність Збройних сил. Про це після засідання Комітету повідомив його голова Анатолій Гриценко.

За словами А.Гриценка, більшістю голосів – 8 проти 6 – Комітет з нацбезпеки прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді направити на доопрацювання президентський законопроект N9053.

Пояснюючи причини такого рішення, голова комітету нагадав, що досі немає жодного програмного документу, який би визначав напрями розвитку української армії, структуру, бойовий склад.

«10 грудня минулого року був виданий указ президента, де чітко визначено: у грудні має бути затверджена Стратегія забезпечення національної безпеки, протягом місяця прийнята нова редакція Воєнної доктрини, до березня затверджена п’ятирічна Державна програма розвитку ЗС, Державна програма розвитку озброєнь та військової техніки. Жодне з цих рішень не виконано, хоча указ є обов’язковим для виконання всіма органами виконавчої влади», - нагадав А.Гриценко.

На думку членів комітету, не маючи програмних засад для розвитку армії, здійснювати її скорочення – безвідповідально, повідомляє прес-служба А.Гриценка.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі