Єврокомісар: «Північний потік» - не диверсифікація, а залежність від Росії

Поділитися
© rusedin.ru
Запуск газопроводу «Північний потік» (Nord Sream) насправді не є диверсифікацією джерел енергопостачання до Європи, оскільки збільшує залежність європейських країн від одного постачальника газу - Росії.

Про це під час XXI Економічного форуму у Криниці (Польща) заявив єврокомісар з питань бюджету та фінансового планування Януш Левандовський.

«Це не є реальною диверсифікацією джерел, оскільки збільшує залежність від одного постачальника», - підкреслив він.

Я.Левандовський зазначив, що цей газопровід є «пам'яткою епохи двосторонніх відносин» (Росії та Німеччини).

У той же час, єврокомісар підкреслив, що 7 вересня Єврокомісія ухвалила документ про посилення координуючої ролі ЄС в енергетичних відносинах країн-членів із зовнішніми партнерами. Такі заходи будуть зобов'язувати кожну країну ЄС інформувати про ведення переговорів перед підписанням енергетичних контрактів. Це, на думку Я.Левандовського, дозволить враховувати думку інших країн Євросоюзу.

У нинішньому Економічному форумі у Криниці, який триватиме до 9 вересня, беруть участь більше 2 тис. учасників і гостей з Європи, Центральної Азії та США. Дискусії будуть стосуватися питань макроекономіки, бізнесу, міжнародної політики і безпеки, регіонального співробітництва тощо.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі