Прем'єр Греції обіцяє запобігти дефолту за будь-яку ціну

Поділитися
© football.ua
Грецький прем'єр-міністр Георгіос Папандреу пообіцяв, що уряд його країни буде вживати додаткових заходів зі скорочення витрат, щоб уникнути дефолту і зберегти членство в єврозоні, повідомляє BBC.

Виступаючи у місті Салоніки, Г.Папандреу заявив, що будь-які зволікання чи коливання принесуть Греції тільки шкоду, назвавши найважливішим пріоритетом уряду "порятунок країни від банкрутства". За його словами, уряд, "зробивши все необхідне", вийде на узгоджений із кредиторами рівень бюджетного дефіциту.

Він також повідомив, що банки, які отримують державне фінансування, будуть фактично націоналізовані.

Місія МВФ та ЄС дала зрозуміти минулого тижня, що чекають від Афін нових заходів зі скорочення держвидатків, інакше Греція може не отримати черговий кредитний транш обсягом 8 млрд євро. Після цього уряд прийняв рішення про негайне скорочення зарплат бюджетників та звільнення у держсекторі 20 тис. осіб.

Між тим темпи скорочення грецької економіки перевищать цього року всі прогнози, досягнувши більш ніж 5%, повідомив міністр фінансів країни Евангелос Венізелос.

Тисячі людей вийшли на акції протесту у Салоніках під час перебування прем'єра. Поліція застосувала сльозогінний розгін для розгону демонстрантів, деякі з яких били скло у вітринах магазинів і розпалювали багаття на вулицях міста.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі