КОД ініціює відставку Литвина. За скасування пільг

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Комітет опору диктатурі (КОД - Комітет опору диктатурі) ініціює відставку Володимира Литвина з посади голови Верховної Ради. Відповідний проект постанови за підписом народних депутатів буде зареєстровано в парламенті.

За інформацією ZN.UA, таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні комітету. Причиною відставки, на думку членів КОД, є усвідомлене маніпулювання роботою Верховної Ради та порушення українського законодавства. Це проявилося у п'ятницю, 9 вересня, коли у прискореному режимі, в порушення норм закону з ініціативи спікера В.Литвина був проголосований у першому читанні законопроект №9127.

Законопроект позбавляє пільг 16 категорій населення, зокрема, шахтарів, медиків, вчителів, працівників фармацевтичної галузі, чорнобильців, ветеранів, інвалідів та дітей війни, учасників бойових дій і багатьох інших. Суть порушення закону В.Литвином, на думку членів КОД, полягає в тому, що спікер, знаючи про наслідки прийняття даного документа, направив його на розгляд до комітету з питань правосуддя під головуванням Сергія Ківалова і не направив його на розгляд
до профільного парламентського комітету. У КОД підкреслюють, що це грубе порушення закону головою Верховної Ради, яке може мати тяжкі наслідки і вдарить по мільйонах громадян України.

Окрім того, Комітет опору диктатурі прийняв рішення організувати пікетування Верховної Ради у день голосування за даний законопроект на наступному пленарному тижні. У зв'язку з цим комітет звертається до всіх громадських організацій, що захищають права вчителів, шахтарів, лікарів, ветеранів, інвалідів тощо із закликом пікетувати Верховну Раду у цей день.

У КОД також нагадали про спробу прийняти законопроект №9127 в цілому
у той же день, 9 вересня, але тільки під тиском опозиції розгляд законопроекту у другому читанні було відкладено до наступного парламентського тижня.

Як повідомляло ZN.UA, законопроект №7562 «Про гарантії держави виконання рішень суду», згодом модифікований
у законопроект №9127, не відповідає своїй назві і передбачає фактичне скасування більшості пільг для багатьох категорій громадян.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі