Київрада дозволила продавати в кіосках пиво

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Київська міська рада на своєму засіданні у вівторок, 13 вересня, скасувала заборону на торгівлю пивом і слабоалкогольними напоями у кіосках.

За дане рішення на виконання протесту заступника прокурора Києва проголосувало 84 депутати (при цьому на початку засідання було зареєстровано 77 депутатів).

У своєму протесті, прокуратура Києва звернула увагу депутатів Київради на те, що вищевказана заборона, яка закріплена рішенням Київради від 23 грудня 2010 року і набула чинності 31 березня 2011 року, не відповідає чинному законодавству. Зокрема, органи місцевого самоврядування не можуть регулювати продаж підакцизних товарів.

Окрім того, закріплене в рішенні Київради визначення «малі архітектурні форми» не відповідає визначенню, закріпленому у законодавстві.

Таким чином, заборону на продаж пива і слабоалкогольних напоїв у кіосках, скасовано.

Нагадаємо, що заборона Київради набрала чинності з 1 квітня 2011 року, проте її ніхто не збирався виконувати: підприємці подали до суду, а прокуратура опротестувала заборону.

За інформацією самих комерсантів, на пиво і цигарки припадає половина виручки кіосків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі