Більше половини українців нічого не чули про доступ до публічної інформації

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Більше половини українців не знають, що в Україні було прийнято закон про доступ до публічної інформації, свідчать дані опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з опитуванням, 52,4% респондентів відповіли, що не знають про те, що в Україні було прийнято закон про доступ до публічної інформації. 36,5% щось чули про це, але не знають у подробицях, 10,6% знають про прийняття цього закону і знають про його основні положення. 0,5% - не відповіли на поставлене запитання.

При цьому 48,3% опитаних вважають, що цей закон нічого не змінить для того, щоб зробити владу прозорішою і менш корумпованою. 20,6% українців вважають, що цей закон матиме певний вплив, але недостатньо істотний. 26,7% не змогли дати свою оцінку, і 4,2​​% - вважають, що у сфері прийняття цього закону влада стане прозорішою і менш корумпованою.

Дослідження було проведено з 10 по 17 серпня 2011 року, було опитано 2007 респондентів у віці від 18 років у всіх областях України, теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, що закон «Про доступ до публічної інформації» було прийнято у січні, він набув чинності у травні 2011 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі