За місяць борг українських роботодавців перед підлеглими скоротився на 70 млн грн

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За даними Міністерства соціальної політики українські роботодавці заборгували підлеглим 1,1 млрд гривень за даними на 2 вересня. Про це повідомив перший заступник міністра соцполітики Василь Надрага.

"За оперативними даними Міністерства соцполітики, станом на 2 вересня заборгованість становить 1 млрд 100 млн гривень", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, за даними Державної служби статистики, на 1 серпня розмір невиплачених зарплат склав 1,170 млрд гривень.

На перше липня в Україні борг із зарплати становив 1,2 млрд грн. Чиновники Мінсоцполітики обіцяють щомісяця зменшувати цю суму на 12%. З 1 березня 2010 року до 1 липня 2011 заборгованість із зарплати знизилася на 551,2 млн грн., або на 31,8%.

Найбільш часто порушують права працівників невеликі підприємства, на яких працює менше 50 осіб. За словами голови Держслужби з питань праці Андрія Черкасова, найчастіше порушення трудового законодавства фіксують у ресторанному та готельному бізнесі, будівництві та у сільському господарстві.

Згідно з українським законодавством, на підприємства-порушники можуть накладатися мінімальні штрафи у розмірі від 510 до 850 грн.

При цьому Надрага нагадав, що станом на липень середня зарплата по Україні склала 2749 гривень, а середній розмір пенсії по країні на 1 липня - 1 205 гривень.

Нагадаємо, за даними Державної податкової служби, більше 95% роботодавців в Україні порушують трудове законодавство.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі