У різних частинах проекту держбюджету-2012 цифри розходяться на десятки мільярдів

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В урядовому проекті державного бюджету на 2012 рік дуже багато розбіжностей у цифрах: в основному тексті законопроекту, додатках, таблицях, пояснювальних записках цифри «б'ються» на досить значні суми.

Про це в коментарі для ZN.UA заявив екс-керівник Міністерства фінансів Ігор Уманський.

І. Уманський нагадав, що незабаром після подачі документа навіть лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив про нестиковки в проекті на 4-5 млрд. «На жаль, їх там набагато більше», - констатував екс-міністр фінансів.

«Наприклад, у пояснювальній записці доходи бюджету вказуються в сумі 334 млрд. грн., а в самому тексті законопроекту - 337,5 млрд. Або трансферти Пенсійному фонду в поясненнях - 48,3 млрд., а в тексті й таблицях - 44,5 млрд», - повідомив він.

«Зовсім незрозуміла ситуація з цілковитою невідповідністю цифр щодо держборгу та його фінансування - там повний безлад. Наприклад, у додатках до проекту бюджету є структура держборгу і за всіма роками розписано обсяги погашень і суми обслуговування. Тож ці цифри взагалі не збігаються із закладеними безпосередньо в проект закону про держбюджет. Якщо відповідно до додатків погашення в 2012 році становитимуть 38 млрд. грн., то в тексті законопроекту закладено майже 60 млрд. На обслуговування держборгу в додатках фігурують 15,3 млрд. грн., а в законопроекті - 30 млрд», - зазначив І. Уманський.

«Схоже, що Мінфін за старою «доброю» звичкою заклав «запас міцності» для торгівлі з депутатами - близько 5-7 млрд. грн., завищивши видатки за статтею «обслуговування держборгу», - вважає він.

Детальніше читайте в матеріалі Юрія Сколотяного «З бюджетом будемо до зими?» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі