Коломойський не може знайти $1,5 млн на борги із зарплати бортпровідникам «Аеросвіту»

Поділитися
© luxkharkov.com.ua
Бортпровідники "АероСвіту" відклали запланований на 28 вересня (початок о 00:01) страйк за підсумками проведених вчора перемовин з авіакомпанією, повідомив помічник гендиректора "АероСвіту" зі зв'язків з громадськістю Сергій Куций.

Він зазначив, що сторони мають намір продовжити перемовини сьогодні.

"Більшість вимог профспілки, насамперед побутового та виробничого характеру, а також частина фінансових претензій задоволені", - заявив він.

Сторони поки не домовилися про механізм виплати боргів, які виникли внаслідок кризи в авіатранспортній галузі у 2008-2009 роках - близько 10-15 млн грн, пише «КоммерсантЪ-Украина».

Сергій Куций підкреслив, що адміністрація не відмовляється від компенсації цих виплат, проте пропонує здійснити їх за погодженим із профспілками графіком, "тоді як окремі профспілкові лідери наполягають на моментальній виплаті боргу".

Бортпровідники "АероСвіту" повідомили про запланований страйк 13 вересня. Серед основних вимог: поліпшення умов праці, своєчасна виплата зарплати, добових і винагорода за вислугу років. Трудова суперечка триває не перший місяць. Для її вирішення з 28 лютого по 30 березня працювала спеціальна примирна комісія, заявляли раніше у профспілці бортпровідників: "За підсумками роботи комісії угоду було досягнуто за дев'ятьма нашими вимогами. Але в результаті адміністрація виконала лише один пункт".

Тим часом Державіаслужба закликала вчора раду профспілки не організовувати страйк, зазначивши, що для авіакомпанії може бути згубною негайна виплата заборгованості.

"Доцільно виплатити борг протягом шести місяців", - заявили у відомстві.

Раніше ZN.UA повідомляло про страйк пілотів «Аєросвіта» у результаті чого було скасовано кілька десятків рейсів. За умовами колективного договору, зарплата виплачувалася пілотам за доларовим курсом Нацбанку. Всупереч угоді, «Аеросвіт» платив за курсом трирічної давності - 6,74 грн. за долар, замість 8,05.

У серпні Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів оштрафувала на 120 млн грн авіакомпанії «Аеросвіт», «Дніпроавіа» та «Донбасаеро», контрольовані відомим бізнесменом Ігорем Коломойським за низьку якість обслуговування та затримки польотів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі