Литвин підтвердив, що Рада збирається вбити 12 законопроектів про вибори

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Опозиційні законопроекти, що стосуються виборів народних депутатів, прийнято не буде. Про це повідомив сьогодні голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Я, очевидно, демонстрував би лукавство, якби сказав про те, що один з цих законопроектів буде прийнято за основу. Очевидно, навряд чи буде прийнято один із цих законопроектів", - заявив В.Литвин.

В.Литвин також зазначив, що президентського законопроекту про вибори народних депутатів в парламенті ще немає.

"Немає проекту закону від президента України. Ми будемо розглядати це питання таким чином: у вівторок о 16:00 мною запропоновано Верховній Раді України розглянути наявні у Верховній Раді законопроекти, і якщо вони не будуть підтримані, тоді з'явиться можливість для нових законодавчих ініціатив", - сказав він.

Відповідаючи на питання, коли президентський законопроект може бути зареєстровано у Верховній Раді, Литвин зазначив, що це залежатиме від того, коли буде отримано офіційний висновок Венеціанської комісії.

"Наскільки мені відомо, на момент нашої з вами розмови офіційного висновку Венеціанської комісії немає. Є тільки напрацювання, які, очевидно, не будуть суттєво відрізнятися від офіційних рекомендацій", - додав він.

Нагадаємо, завтра депутати планують розглянути 12 законопроектів про вибори народних депутатів України. "Якщо не буде прийнято відповідне рішення (щодо жодного із законопроектів, - ред.), то у нас далі буде розчищено шлях для прийняття того закону, який ми зобов'язані прийняти у серпні місяці поточного року, якщо дотримуватися законодавства, яке є", - заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі