МВФ має намір незабаром повернутися до перемовин з Україною, - заява

Поділитися
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) взяла паузу для проведення додаткового відпрацювання технічних питань, йдеться в заяві постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра.

"Місія МВФ перебувала в Києві у період з 25 жовтня по 3 листопада. Було забезпечено прогрес в обговоренні заходів економічної політики, необхідних для завершення другого перегляду програми в рамках угоди про stand-by. Ми вирішили взяти паузу, щоб дати можливість виконати певну додаткову роботу з опрацювання технічних питань", - вказується в заяві.

Згідно із заявою, очікується, що дискусії з питань економічної політики будуть відновлені у найближчому майбутньому.

Сьогодні раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна повернеться до роботи з МВФ після завершення перемовин з Росією про ціну на газ.

Нагадаємо, що одна з головних вимог, які МВФ висуває Україні, - це підвищення тарифів на газ до рівня собівартості. Ця вимога досі залишається невиконаною.

Варто зазначити, що при цьому Україна не виконала ані початкового зобов'язання перед МВФ (підвищити на 50% у квітні-2011), ані другого переглянутого (про підвищення на 20% у квітні і на 10% у липні). При цьому реалізація цієї умови є однією з ключових, і без неї отримання траншу неможливе, наполягають у Фонді.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі