ЗМІ: У Мінфіні вважають, що новий податківець "закрутить гайки"

Поділитися
© kerch.fm
Призначення Олександра Клименка головою ДПС призведе до ще більшого тиску на бізнес, вважають експерти.

"За час роботи заступником він не допоміг жодного разу: ані в питаннях відшкодування ПДВ, у тому числі автоматичного, ані при роз'ясненні податкових норм, ані в питаннях заборони включення збитків минулих років", - сказав один із бізнесменів газеті «Коммерсант-Украина».

З останніх підписаних ним документів президент Союзу податкових консультантів Леонід Рубаненко відзначив відповідь платникам з питання списання збитків. "Податкова залишилася при своїй позиції, вони вважають себе правими - включати збитки минулих років у поточну звітність можна", - розповів він.

У Мінфіні також були здивовані такою кадровою ротацією.

"Захарченко з його толерантністю був стабілізуючим фактором, що особливо важливо за нинішньої економічної ситуації у країні. Призначення Клименка - це щось, і, знаючи його, є побоювання повернення у 90-ті з застосуванням "масок-шоу" і всіх притаманних тому часу атрибутів. Не можна всю країну перетворювати на передмістя Донецька", - сказав співрозмовник видання у Мінфіні.

Представники багатьох бізнес-асоціацій коментували призначення неофіційно, а екс-голова ДПС Олександр Папаїка і глава УСПП Анатолій Кінах взагалі відмовилися від коментарів. Бізнесмени очікують збереження політики закритості податкової служби та ігнорування позиції платників з боку нового голови на догоду посилення фіскальної функції.

Разом з тим у самій ДПС вважають, що Клименко, навпаки, планує бути на виду у бізнесу і вести політику відкритості. І підтвердженням тому має бути відновлення роботи громадської ради при ДПС, друге засідання якої планується у грудні. Глава парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутинник (Партія регіонів) позитивно розцінює призначення пана Клименка. "Законодавчі ініціативи комітету завжди знаходили в ньому підтримку. Це прогресивний молодий керівник, який зможе ефективно організувати роботу ДПС", - заявив він.

Нагадаємо, що вчора президент України Віктор Янукович призначив екс-голову ДПС Віталія Захарченка міністром внутрішніх справ, а Олександра Клименка - главою ДПС.

Експерти вважають, що новопризначені керівники входять до неформальної групи «хлопців Януковича».

Олександр є наймолодшим керівником податкової служби за всю її історію - наступного тижня йому виповниться 31 рік. До переїзду до Києва у лютому 2011 року він більше року керував податковою адміністрацією в Донецькій області. До цього він обіймав керівні посади у спеціалізованій інспекції по роботі з великими платниками Донецька.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі