Ім'я Стіва Джобса найчастіше згадувалося у медіапросторі в 2011 році

Поділитися
© autonews-ua.info
Словосполучення «арабська весна» («Arab Spring») і «королівське весілля» («Royal Wedding») були найпоширенішими фразами у медіапросторі в 2011 році, а найбільш згадуваним іменем стало ім'я Стіва Джобса, згідно з глобальним дослідженням англійської мови.

Слова «дефіцит» («deficit») і «захопи» («occupy»), чи то по відношенню до Іраку чи Уолл-Стріт, стали двома головними словами, які відбивають глобальні потрясіння, повідомила дослідницька компанія Global Language Monitor.

«Результати цього року значною мірою відображають поточну політичну та економічну невизначеність у світі, яка потрясла майже всі розвинуті країни, виключеннями стали британське королівське весілля і зростання Китаю», - сказав Пол Пайак, президент Global Language Monitor.

Стів Джобс, який помер у віці 56 років у жовтні, обійшов за кількістю згадувань свого імені вбитого лідера «аль-Каїди» Усаму бен Ладена більш ніж на 30%, сказав Пайак.

Слова та фрази були відібрані за допомогою комп'ютерного алгоритму, який проаналізував 75 ​​тис. друкованих та електронних ЗМІ по всьому світу, а також інтернет і соціальні мережі.

Вираз «арабська весна» - винахід ЗМІ для позначення протестів, що спалахнули в арабському світі на початку 2011 року.

Словосполучення «королівське весілля» відображає увагу світових ЗМІ до квітневого весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон.

До п'ятірки головних фраз 2011 року також потрапили «гнів і лють» («anger and rage»), що відображає настрій виборців по всьому світу, «зміна клімату» («climate change») і «велика рецесія» («the great recession») .

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі