РФ вводить обов'язкове знання мови для трудових мігрантів

Поділитися
Скласти іспит на знання російської мови буде коштувати трудовим мігрантам близько 2,5 тис. рублів (близько $80).

"Близько 2,5 тис. рублів буде коштувати тест на знання російської мови...Я назвав суму, можливо, необережно, але це та сума, яка зараз збирається при тестуванні на громадянство. Можливо, вона [сума] буде трохи меншою", - сказав Ромодановський в ефірі телеканалу "Дождь".

У вівторок, 22 листопада, на засіданні Держдуми було прийнято у першому читанні законопроект про обов'язкове знання російської мови трудовими мігрантами, які працюють у ЖКГ, торгівлі і сфері побутового обслуговування. Закон вимагає, щоб знання російської мови мігрантами, які працюють у Росії, було підтверджено документально - наприклад, сертифікатом про проходження держтестування.

Досі було створено вже понад 160 особливих центрів, наділених правом проводити державне тестування іноземних громадян з російської мови.

Нагадаємо, раніше Росія зобов'язала мігрантів, що переїжджають до країни на підставі міжнародних договорів про спрощене набуття громадянства, пред'являти посвідку на проживання при розгляді питання про отримання громадянства РФ (раніше іноземцям можна було на вибір подавати міграційну карту, дозвіл на тимчасове проживання у РФ або посвідку на проживання).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі