Рівень корупції в Україні продовжує зростати

Поділитися
© ZN.UA
Рівень корупції в Україні за останній рік зріс ще більше. У щорічному світовому рейтингу Transparency International Україна опустилася з 134-го на 152-ге місце, розділивши цю позицію з Таджикистаном.

Рівень корупції в Україні за останній рік зріс ще більше. У щорічному світовому рейтингу Transparency International Україна опустилася зі 134-го на 152-ге місце, розділивши цю позицію з Таджикистаном.

Загалом Україна набрала 2,3 бала. Гірша ситуація тільки у таких країнах, як, наприклад, Кенія, Зімбабве, Ірак, Киргизія, Екваторіальна Гвінея або Афганістан.

Кращі, ніж в Україні, справи у Росії, Азербайджані та Білорусі (2,4 бала, 143 місце), Вірменії (2,6 бала), Казахстані (2,7 бала) і Молдавії (2,9 бала). Грузія отримала 4,1 бала, зовсім трохи відставши від Прибалтики (Литва - 4,8, Латвія - 4,2, Естонія - 6,4 бала).

Киргизія у списку TI займає 164 рядок рейтингу з 2,1 бала, а Туркменії і Узбекистану довелося поділити 177 рядок рейтингу, набравши по 1,6 бала.

У США - 7,1 бала, Канади - 8,7, Німеччини - 8, Великобританії - 7,8, Франції - 7, Іспанії - 6,2, Італії - 3,9. У Польщі - 5, Угорщини - 4,6, Румунії - 3,6, Греції - 3,4, Сербії та Болгарії - 3,3, Туреччини - 4,2 бала.

До трійки найменш корумпованих країн, згідно з рейтингом TI, у 2011 році увійшли Нова Зеландія (індекс - 9,5 бала), Данія (9,4 бала) і Фінляндія (9,4 бала). Найбільш корумпованими країнами стали Сомалі (1,0 бала) і Північна Корея (1,0 бала), яка була включена до рейтингу вперше.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі