Moody's погіршило прогноз рейтингів України зі "стабільного" ​​до "негативного"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Рейтингове агентство Moody's Investor's Service переглянуло прогноз за рейтингами боргових зобов'язань уряду України в національній та іноземній валюті "B2" зі "стабільного" ​​на "негативний".

Зниження прогнозу пов'язане з ризиками у сфері бюджетного фінансування України і надходження зовнішньої ліквідності, а також знижувальними ризиками для економічного зростання та політичної стабільності країни, наголошується у прес-релізі агентства.

"Негативний" прогноз також поширюється на стелю рейтингу країни Україна "B1" і стелю рейтингу за депозитами в іноземній валюті "В3".

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович заявив про підвищення рейтингів України в поточному році, хоча насправді їх тільки знижували.

Зокрема, агентство Standard&Poor's у вересні 2011 року знизило рейтинг України в національній валюті з «BB-» до «B+», зберігши рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні «B+».

Інше впливове агентство, Fitch Ratings,
у липні 2011 року покращило прогноз за рейтингом України зі «стабільного» до «позитивного», а потім у жовтні повернуло прогноз на колишній «стабільний». Рейтинг України як і раніше знаходиться на сміттєвому рівні «В».

Тепер і агентство Moody's, яке до цього у 2011 році не змінювало рейтинги України, погіршило прогноз за ними.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі