Єфремов: Ми готуємося до гіршого у перемовинах про ціну на газ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Регіонали сподіваються на успішне завершення газових перемовин з Росією до кінця року, але готуються до гіршого сценарію. Про це повідомив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сьогодні на брифінгу.

За словами О.Єфремова, у Партії регіонів розраховують, що проект держбюджету буде розглянуто завтра на засіданні бюджетного комітету. Проблемним моментом, за його словами, залишається ціна на газ.

"Ми все-таки сподіваємося, що перемовини з Російською Федерацією буде закінчено в позитивному для України руслі, що буде прийнято відповідну угоду щодо зниження ціни і щодо введення тієї, яка існує для інших країн, а враховуючи те, що є харківські угоди, вона буде прийнятною для нашої держави. Сьогодні з цього питання вилітає до Москви на ведення перемовин прем'єр-міністр нашої держави, і все-таки у нас є надія на те, що до кінця року це питання буде узгоджено з керівництвом Російської Федерації", - сказав він.

У той же час, О.Єфремов зазначив, що одна справа - надії, а інша - реальний розвиток подій.

"Ми готуємося до гіршого розвитку подій. Якщо не буде підписана ціна (нова), значить, ми повинні працювати в рамках реалій, які існують. Тому буде бюджет розраховано, виходячи з ціни на газ 416 доларів", - додав він.

Нагадаємо, раніше глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Газпром і «Нафтогаз» до кінця грудня угоду щодо газу не підпишуть. 7 грудня на засіданні Кабінету міністрів прем'єр-міністр Азаров дав розпорядження готувати жорсткий варіант держбюджету на 2012 рік за ціною імпортованого газу не менше $400 за тис. кубометрів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі