Акімова: Янукович хоче якнайшвидшого перегляду прийнятого бюджету

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент Віктор Янукович виступає за якнайшвидший перегляд державного бюджету на 2012 рік. Про це заявила перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент буде ставити питання про якнайшвидший перегляд Держбюджету. І мова тут йде навіть не про перший квартал (наступного року) – можливо, це буде навіть раніше", - сказала вона.

За її словами, В.Янукович переконаний, що держбюджет-2012 має бути бюджетом розвитку, який забезпечить впровадження економічних реформ. "Його (бюджет) дуже важко назвати бюджетом розвитку, оскільки саме витрати на розвиток, передусім на якісні інвестиційні проекти, передбачені в цьому документі, у недостатній кількості", - підкреслила І.Акімова.

Вона також додала, що майже всі витрати на національні проекти, які в основному передбачені на приватно-державної ініціативи з залученням коштів інвесторів, були урізані, серед іншого, на будівництво перинатальних центрів.

"Це не та політика, яку треба вітати щодо державного бюджету. Вона не сприяє вирішенню важливих соціальних завдань. (...) Це одна з причин, у зв'язку з якою президент жорстко критикував бюджет у процесі прийняття рішення щодо його підписання", - сказала І.Акімова.

Вона зазначила також, що президент розкритикував фінансування регіональних програм. І.Акімова сказала, що президент давав доручення уряду щодо створення фонду регіонального розвитку, однак це завдання належним чином не виконано.

"Цей фонд формально створений, формально в ньому закладені кошти на майбутній рік, але механізм їх прозорого розподілу, заради якого він створювався, законодавчо не з’явився», – сказала вона. «Кабінет Міністрів не впорався з цим завданням президента. І це друга істотна частина критики існуючого бюджету", - сказала перший заступник голови АП.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла закон про держбюджет-2012 22 грудня, а сьогодні, 28 грудня, цей закон, підписаний президентом, був опублікований у парламентській газеті "Голос України".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі