Мінкультури: Музеї з Києво-Печерської лаври виселяти не будуть. Доки?

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міністр культури Михайло Кулиняк прокоментував зміну директора заповідника і можливі наслідки від прийняття закону про передачу Лаври церкві.

Музеї, що знаходяться на території заповідника «Києво-Печерська лавра», виселяти нікуди не будуть. У цьому в інтерв'ю ZN.UA запевнив міністр культури Михайло Кулиняк.

Відповідаючи на питання про можливі наслідки зареєстрованого у Верховній Раді законопроекту «регіоналів» про передачу Лаври Московському патріархату, міністр зазначив, що вважає необхідним для початку провести широке громадське обговорення такої ідеї.

«Тому й хочу відповідально заявити: ні про яке виселення з території Києво-Печер-ського заповідника музеїв та інших установ культури не йдеться. Навпаки, пам’яткоохоронна складова в роботі заповідника тільки посилиться», - запевнив М.Кулиняк.

Також міністр висловив бачення міністерства нашумілої кадрової перестановки в дирекції Лаври. Нагадаємо, що заповідник очолила колишній заступник міністра культури кардіолог за освітою Вікторія Ліснича.

«По-перше, Вікторія Ліснича має не лише медичну, а й юридичну освіту. По-друге, критикам слід врахувати її досвід роботи на посаді заступника міністра культури, де до сфери її відповідальності входила вся музейна галузь країни», - сказав він.

При цьому він особливо підкреслив, що «міністерство вважає, що директор музею або заповідника повинен бути в першу чергу кваліфікованим менеджером».

Повний текст інтерв'ю Олега Вергеліса з міністром культури Михайлом Кулиняком читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn


Читайте також:

Києво-Печерську Лавру хочуть перейменувати
Журналіст «1+1» вивів з рівноваги настоятеля Лаври питаннями про «Мерседеси»
За ресторан навпроти Лаври Саакашвілі обіцяв Ющенку новий храм

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі