Прокурор: Вирок Луценку зробить наше суспільство кращим

Поділитися
За словами прокурора, на суді були повністю спростовані голослівні заяви «тих маніпуляторів громадської думки, які намагалися переконати суспільство в тому, що справа нібито розвалюється, що в ній немає доказів».

Вирок, винесений екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку Печерським райсудом Києва, підтвердив звинувачення, пред'явлене йому під час досудового слідства.

Про це в коментарі журналістам після завершення судового засідання повідомив представник державного обвинувачення, прокурор Віктор Клименко.

За словами прокурора, всі, хто був присутній на вироку, чули, що він базується в першу чергу на тих доказах, які були отримані під час судового слідства. «Я впевнений в тому, що сьогоднішній вирок зробить наше суспільство кращим, оскільки кожен буде розуміти, що призначення на високу державну посаду це у першу чергу особиста персональна відповідальність за свої дії і ніякі красномовні виступи не дозволять сховатися за спинами підлеглих, пояснюючи свою некомпетентність і непідготовленість до довіреної йому роботи», - підкреслив Клименко.

«Я переконаний, що після сьогоднішнього вироку кожен керівник, що бажає подарувати своєму підлеглому квартиру або інші матеріальні блага за рахунок інвалідів або ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, двічі подумає перед тим, як вдатися до таких дій», - додав він.

«Вирок підтвердив звинувачення, яке було пред'явлено засудженим Луценку і Приступлюку за всіма епізодами», - сказав Клименко, додавши при цьому, що, на його переконання, на суді були повністю спростовані голослівні заяви «тих маніпуляторів громадської думки, які намагалися переконати суспільство в тому, що справа нібито розвалюється, що в ній немає доказів».

Ці слова були сприйняті прихильниками Луценка вкрай негативно: вони почали викрикувати
"ганьба! ганьба!" і навіть спробували кинути у Клименка сніжки і штовхнути у спину. Але він швидко сховався за вхідними дверима центрального входу у будівлю суду.

Як стало відомо, Печерський районний суд визнав винним Луценка у перевищенні повноважень при прийомі на роботу свого водія, нарахуванні йому завищеною зарплати та наданні квартири, а також у розтраті бюджетних коштів на святкування Дня міліції у 2009 році, і засудив до 4 років позбавлення волі. !zn

Читайте також:


Луценко має намір домагатися визнання невинності

Європейський суд з прав людини 17 квітня розгляне скаргу Луценка на арешт

Луценко назвав Януковича «самозакоханим Плюшкіним», а Колеснікова - своєю помилкою

Дружина Луценка: чоловіка хочуть ізолювати від президентських виборів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі