Об'єднаємо наші зусилля
Влада
Гарбуз на тортику
Гарбуз на тортику В багатьох є побоювання, що місцеві вибори відбудуться за старим "змішаним" законом, хоча в коаліційній угоді записано зобов'язання прийняти нові правила ("пропорційка" з відкритими списками). Підходи учасників законотворчого процесу концептуально різняться, кожен намагається проштовхнути схему, теоретично вигіднішу для конкретної політичної сили, а часу на утрясання немає.
Гроші
Розкриттю бенефіціарів  завадив закон про боротьбу з корупцією
Розкриттю бенефіціарів завадив закон про боротьбу з корупцією Відповідно до прийнятого у жовтні минулого року закону №1701, впродовж півроку всі діючі підприємства зобов'язані внести до державного реєстру дані про своїх фактичних власників. Точніше, закон використав мутний юридичний термін, який, у підсумку, зіграв невеселий жарт. Одне слово, сумно це чи смішно, але, чи то через недогляд, чи то зумисне, врешті-решт вийшло так, що ніяких бенефіціарів розкривати не треба. Як і чому так вийшло, спробуємо розібратися докладніше.
Людина
Підводне каміння дитячих майданчиків
Підводне каміння дитячих майданчиків Питання безпеки під час дитячих ігор турбує дорослих найбільше, особливо коли йдеться про дошкільнят. "У моєму рідному селі є майданчик, на якому ще я бавилася в дитинстві, - пригадує Ольга, мама п'ятирічних двійнят. - Тоді мені все подобалося, а тепер страшно дітей туди пускати - все залізне, важке, дошки подекуди попідгнивали. Прогулянка перетворюється на суцільне "обережно" і "туди не лізь", хоча я не вважаю себе гіпертривожною мамою".