Об'єднаємо наші зусилля
Влада
Здавати, здаватися чи давати здачі
Здавати, здаватися чи давати здачі Мінський марафон, що на весь рік перетворився на "процес заради процесу", чекає неминучий апгрейд. Уже через кілька тижнів відбудеться подія, котра невблаганно змінить форму й характер перемовин. Ідеться про заплановане на кінець січня голосування за внесення змін до Конституції. Тих самих, які передбачають "особливості місцевого самоврядування" для "окремих районів Донецької і Луганської областей". Буде зміни схвалено чи ні, "Мінськ" у його попередньому варіанті себе вичерпає.
Гроші
Продуктовая "лавочка" чиновников МО ценой в 5 миллиардов
Продуктовая "лавочка" чиновников МО ценой в 5 миллиардов Желание продемонстрировать президенту свои успехи в реформах армии могут сыграть с руководством Минобороны злую шутку. Эксперимент с питанием военных, который проводят чиновники, обрастает все новыми скандальными подробностями. Неумелые попытки тыловиков оправдаться лишь усиливают абсурдность ситуации, приближая неминуемое фиаско авантюры, в которую втянуло министра его окружение.
Людина
Шекспір на всі часи
Шекспір на всі часи Спадщина Шекспіра, без перебільшення, колосальна: його твори перекладено понад 100 мовами, їх вивчає половина школярів усього світу. Один з його сучасників Бен Джонсон казав: "Шекспір не має віку - він поза часом". Він живе сьогодні в нашій мові, нашій культурі й суспільстві, впливаючи на освіту й виховання.