Об'єднаємо наші зусилля
Влада
Судова реформа: когнітивний дисонанс з надією на поступ
Судова реформа: когнітивний дисонанс з надією на поступ Четвер 2 червня 2016 року можна назвати найпродуктивнішим днем у роботі Верховної Ради цього скликання. Не за кількістю ухвалених рішень, а за масштабністю змін, які несуть ухвалені закони, та рівнем їх підтримки народними депутатами. Парламент запустив довгоочікувану судову реформу, внісши зміни до Конституції та ухваливши нову редакцію закону про судоустрій, а також нові закони щодо виконання судових рішень.
Гроші
Полювання на інвестора. Сезон закрито
Полювання на інвестора. Сезон закрито Нині рівень інвестицій в економіку - не більш як 10% від ВВП, тоді час як нормальною вважається частка інвестицій у ВВП на рівні 20–25%. Вагомою причиною такого низького рівня, на думку уряду, є різні обмеження, що заважають бізнесу розвиватися, і певні точкові проблеми (наприклад невідшкодування ПДВ експортерам), що відлякує інвесторів. Почасти так і є, але чи тільки це стримує інвестора?
Людина
Наталя Ворожбит:  "Жанри нашого життя не розгребе навіть Арістотель"
Наталя Ворожбит: "Жанри нашого життя не розгребе навіть Арістотель" Наш відомий драматург Наталя Ворожбит нещодавно повернулася з Магдебурга, де з гучним успіхом на сцені місцевого театру відбулася прем'єра вистави "Вій" за її п'єсою (режисер Максим Голенко). А вже у червні (з 17-го по 27-е) в Києві у просторі київського Театру на Липках розгорнеться її проект "Клас Акт", у якому будуть задіяні діти з Заходу і Сходу України.