Об'єднаємо наші зусилля
Влада
Крайній рік
Крайній рік Ситуація на переговорному фронті (як на мінському, так і на женевському напрямку) багато в чому нагадує ситуацію на лінії розмежування - бої місцевого значення, перестрілки різної міри інтенсивності, розвідки боєм, диверсії. Війна на виснаження. "Без особливих змін. Росіяни наполягають на одному. Ми відстоюємо своє. Поки без особливих досягнень. І без особливих втрат". Приблизно такими (практично тими самими) словами охарактеризували підсумки останньої зустрічі в білоруській столиці кілька українських політиків, які брали участь у переговорах про врегулювання конфлікту.
Гроші
Податкова реформа: наслідуючи античного Сізіфа
Податкова реформа: наслідуючи античного Сізіфа Міністерство фінансів протягом двох найближчих тижнів планує оприлюднити зміни до Податкового кодексу. Є великі сумніви в тому, що вони принципово змінять ситуацію в економіці й стануть революцією. Зате немає сумнівів у тому, що кількість охочих "вписати" у ПКУ потрібні пункти зросте в рази. А відверто слабка позиція міністерства, що очолює процес, лише сприятиме таким зловживанням.
Людина
Лондонський киянин Олександр Стахов-Шульдиженко:  відкриття художника
Лондонський киянин Олександр Стахов-Шульдиженко: відкриття художника ХХ століття. Олександр Стахов-Шульдиженко свого часу привіз у радянський Київ дух післявоєнного Лондона з його настроями "розсерджених молодих людей". На жаль, ім'я майстра в нашій країні довго було в тіні.